NICO

VANUYTRECHT

Wie

Ik ben Nico Vanuytrecht 35 jaar. Ik woon samen met mijn vrouw Eva & flinke zoon Finn (met groene vingers) in Hasselt-Runkst


Interesse

Mijn passie voor bomen, groen, vogels... kortom alles wat met de natuur te maken heeft, zat er al van kinds af aan in. Mijn intresse is verder gegroeid met de jaren, en het blijft groeien... Robur is ontstaan uit die passie voor de natuur, om zo mijn steentje bij te dragen tot een groenere duurzame planeet.


Opleidingen

Ik heb een een technische opleiding gevolgd in de Tuinbouwschool van Sint-Truiden. Na mijn opleiding ben ik beginnen werken en het ik een hele reeks aan groenopleidingen gevolgd.


  • Opleiding tuinbouw A2 - Tuinbouwschool Sint-Truiden
  • European tree technician - Inverde
  • Natuurmanagement - Inverde
  • Natuurmanagement specialisatie - Inverde
  • Ecologische tuin en landschapsinrichting - Inverde
  • Klimaattuincoach - Provincie Limburg


Voor een uitgebreide cv kan u terrecht op mijn LinkdIn pagina. Voor een gezellige babbel of een kennismaking kan je contact met me nemen via de contactpagina.

KLIMAATTUINCOACH

Waarom een klimaatrobuuste tuin?

Het veranderende klimaat geeft ons heel wat uitdagingen voor de toekomst. Onze eigen tuinen moeten gewapend zijn tegen de extremen, zoals droogte, overvloedige regen... 


Onze tuinen zijn 9% van de totale oppervlakte in Vlaanderen. Elke kleine stap is er eentje in de goede richting, samen met alle andere tuinen vormt u tuin een grote groennetwerk.

Zorgen voor onze bomen

In de ontwerpfase trachten we zoveel mogelijk rekening te houden met de bestaande bomen,


Bomen zijn van onschatbare waarde voor het ecosysteem van uw tuin en hebben vele voordelen voor het milieu en de biodiversiteit. Het planten van bomen in uw ecologische tuin is een duurzame en verantwoorde keuze voor de toekomst van onze planeet.Als european tree technician maak ik deel uit van het beestenbos van DeBeer&DeVos, een beestig team dat leeft voor de bomen.


DeBeer&DeVos